Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Metamorfose voor De Raadszaal in De Til in Giessenburg

Algemeen 774 keer gelezen

GIESSENBURG • In De Til te Giessenburg werd woensdagmiddag de compleet vernieuwde Raadszaal feestelijk geopend.

Op een enkele maand na veertig jaar geleden werd De Raadszaal gebouwd, als vergaderruimte voor de toenmalige gemeenteraad van Giessenburg. "En sinds die tijd was er vrijwel niets veranderd in deze zaal", vertelt directeur Wim van Krugten. "Het enige dat is aangepast is de open haard: dat was omgezet naar een gashaard."

Hoog tijd dus voor De Til Groep om na alle andere vernieuwingen in het Giessenburgse multifunctionele centrum ook deze ruimte aan te pakken. Dat gebeurde rigoureus. "Alles is vernieuwd. De architect heeft een sfeervol en gedurfd ontwerp gemaakt, waar we meer dan tevreden mij zijn. Het ziet er prachtig uit."

Hij vervolgde: "Daarnaast hebben we gekozen voor een energieneutrale inrichting, met elektrische verwarming waarvan de stroom grotendeels via zonnepanelen wordt opgewekt."

Papieren wand
De officiële opening werd verricht door de voorzitter van de Raad van Toezicht van De Til Groep en de bedrijfsleider van De Til. Zij baanden zich een weg door een papieren wand met daarop een afbeelding van de oude situatie.

Eenmaal binnen konden de genodigden rondkijken in De Raadzaal, met als één van de meest opvallende blikvangers een levensgrote reproductie van een schilderij van Jan Steen, met een toepasselijke afbeelding: van een bruiloft.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden