Afbeelding

Subsidies verenigingen Molenlanden worden twee jaar 'bevroren'

Algemeen 684 keer gelezen

MOLENLANDEN • Verenigingen en instanties in Giessenlanden en Molenwaard die subsidie ontvangen krijgen in 2019 en 2020 hetzelfde bedrag als dat ze nu krijgen.

Dat besloot de meerderheid van de twee raden woensdagavond. Uitgangspunt van het college is dat in de komende jaren onderzocht wordt hoe de twee subsidieverordeningen van de twee gemeenten, die vanaf 1 januari 2019 samen verder gaan als Molenlanden, in elkaar te schuiven.

Pogingen van onder andere de ChristenUnie om dit proces te versnellen, haalden het niet. Harry Stam (CU): "Waarom heeft u zoveel tijd nodig? Laten we de termijn zo kort mogelijk maken om verenigingen niet lang in onzekerheid te houden."

Onnodige druk
Wethouder Paul Verschoor benadrukte dat de tijd hard nodig is. "In Molenwaard hebben we dit proces al eens gedaan en het zal nu beslist niet eenvoudiger zijn. Het gaat om een veelheid aan verenigingen die subsidie krijgen. U legt uzelf onnodige druk op door er te weinig tijd voor uit te trekken."

Het was voldoende om ook de ChristenUnie te overtuigen om in te stemmen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden