• Het 'zoekgebied' van Bleskensgraaf West.
• Het 'zoekgebied' van Bleskensgraaf West.

Wethouder overlegt met molenaar De Vriendschap over woningbouw Bleskensgraaf West

Algemeen 1.651 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Wethouder Frank Meerkerk gaat in gesprek met de eigenaar van molen De Vriendschap in Bleskensgraaf over de problematiek rond de molenbiotoop en nieuwbouwproject Bleskensgraaf West.

Dat overleg vindt deze week plaats. De molenbiotoop kan een belemmerende factor zijn voor de nieuwbouw. "Het is een 'showstopper'", knikt de wethouder. "Daarom proberen we er in onderling overleg uit te komen. Hoeveel last heeft de molenaar van de nieuwe woningen? Scheelt het als je in de buurt van de molen eerste lage huizen als patiowoningen neerzet?"

De eigenaar zelf, Frank Klören, geeft aan nog niet te willen reageren. "Ik ga eerst het gesprek met de wethouder aan."

Uiteenlopende reacties
De donderdag gehouden inloopavond in Bleskensgraaf leverde uiteenlopende reacties op over de bouwplannen van de gemeente. Meerkerk: "We hebben veel mensen gesproken. Sommigen die er dichtbij wonen snappen het, anderen die er verder vandaan wonen vinden het een perfect plan. Maar degenen die nu van het uitzicht over de polder genieten zijn een andere mening toegedaan."

Hij vervolgt: "Maar daarom hebben we deze avond ook gehouden. Waar mogelijk houden we rekening met de wensen van de inwoners. Het gaat ook om een praatstuk: dit zou het kunnen worden."

Overleg
Op de vraag of de nieuwe woningen dan ook op een andere locatie zouden kunnen komen, reageert hij: "Dit is het primaire zoekgebied. De kans is wel groter dan gemiddeld dat de huizen hier komen. We zijn in overleg met drie eigenaren van gronden om die eventueel te kopen. Het zoekgebied is fors, maar het is absoluut niet zeker dat dit in zijn geheel ingevuld gaat worden met nieuwe woningen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

• Uitzicht vanaf molen De Vriendschap, met links de locatie van Bleskensgraaf West.
• Korenmolen De Vriendschap.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden