Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Geen verkoop van dorpshuis De Linde in Meerkerk

  •   426 keer gelezen

MEERKERK • De gemeente Zederik gaat dorpshuis De Linde niet verkopen en houdt de exploitatie in eigen beheer. Dat besloot de gemeenteraad maandagavond.

Het college had voorgesteld de geplande verkoop uit te stellen, maar VHL Lokaal Zederik en het CDA brachten met een amendement in om de verkoop niet door te laten gaan. Aanleiding daarvoor zijn onder meer de grote investeringen die zijn gedaan in het dorpshuis, na het eerdere besluit om te verkopen.

'Bij verkoop kunnen deze investeringen niet terugverdiend worden. Ook wordt bij uitstel de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden genoodzaakt om in een (te) korte tijd een besluit te nemen over de toekomst van De Linde.'

Algemene reserve
Het amendement kreeg voldoende steun van de overige partijen om aangenomen te worden. Wel werd gevraagd naar de financiële afhandeling, omdat na de verkoop een deel van de opbrengst naar dorpshuis Brandpunt in Nieuwland zou gaan. Wethouder Arie Donker: "Dat is al geregeld door dit bedrag uit de algemene reserve te halen."

Hij gaf daarnaast aan dat het aanpakken van de buitenkant van De Linde nog niet zonder problemen verloopt. "We hebben twee aannemers benaderd, maar kregen in beide gevallen nul op het rekest. In de huidige markt is het niet gemakkelijk om een aannemer te vinden."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK