Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Het bestuur van Oranjevereniging Beatrix.
• Het bestuur van Oranjevereniging Beatrix. (Foto: Oranjevereniging )

Ottoland zet zomerse feestweek op touw

  •   1837 keer gelezen

OTTOLAND • Het is ze weer gelukt, de Ottolanders. Ze zetten traditiegetrouw een feestweek op poten die bol staat van activiteiten voor allerlei doelgroepen. Nieuw is dat hij in de zomer plaatsvindt.

Het bestuur van Oranjevereniging Beatrix is kleiner dan voorheen. Daarom mobiliseerden de bestuursleden ook andere verenigingen in het dorp. Met succes. Voorzitter Marije IJzerman: "Seniorengroep Goudland, IJsclub Wilhelmina en Speeltuinvereniging 't Speelhofje verzorgen een deel van het programma en zijn hartstikke enthousiast."

Beter weer
Voor het eerst vindt de feestweek in de zomer plaats en niet rondom Koningsdag. Marije: "Afgelopen feestweek, vijf jaar geleden, is het heel koud geweest. Daardoor was alles minder leuk. We hopen nu op beter weer."

Er is nóg een breuk met de traditie: "Deze keer is er geen boerenbruiloft. De meeste mensen in het dorp vinden dat prima, nu hoeven ze niet op zoek naar geschikte kleding voor het hele gezin." Tijd om dat programmaonderdeel te missen is er trouwens niet: van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 augustus is er volop vermaak in de feesttent aan de Hoefweg en elders in het dorp.

Programma
Marije somt de programmaonderdelen op: "We beginnen op vrijdag 17 augustus met een bandjesavond. Op zaterdag 18 augustus is er van 14.00 tot 18.00 uur het Ottobal. Teams van vijf personen binden dan de strijd met elkaar aan. Aanmelden is niet nodig. Diezelfde dag is er een foute party met Qmusic, vanaf 20.30 uur. Fout verkleed zijn is verplicht."

Playback en bier
Traditiegetrouw is er op de zondagmiddag een tentdienst. De IJsclub verzorgt op maandag 20 augustus een viswedstrijd voor kinderen van vier tot en met vijftien jaar en 's avonds een playbackshow. Dinsdagmiddag 21 augustus zijn de senioren (vanaf zestig jaar) aan de beurt. Zeemanskoor Bestevaer zingt voor hen en er is een frietmaaltijd. 's Avonds is er een bierproefavond, met dj, borrelhapjes en kroegspellen. Voor basisschoolkinderen is er op woensdagmiddag en avond een programma, met spellen, disco en nachttocht.

Feestverlichting
De hele week is het dorp feestelijk verlicht. Op woensdagavond doet de jury een beoordelingsronde. De dag erna is er in en bij het water van de boezem het spektakel: 'Ter land, ter zee en in de boezem'. Donderdagavond staat de 'Ottolandse roddelkrant' op het podium, op vrijdag gevolgd door een triatlon, een vrijdagmiddagborrel en een avond met bands. De zaterdag staat in het teken van de poldercross. Jewelste & Het Feestteam sluiten op zaterdagavond de week af. Extra vrijwilligers voor hand- en spandiensten zijn welkom. Meer info: https://www.facebook.com/Oranjevereniging-Beatrix-Ottoland-604390596329217/

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK