• Daan Hartog rijdt in eigen dorp naar de tweede plaats.
• Daan Hartog rijdt in eigen dorp naar de tweede plaats. Foto: Rick den Besten

Hartogjes genieten in eigen dorp

Sport 1.467 keer gelezen

GIESSENBURG • Het warme weer en de vroeg vakantievierende Brabanders waren de oorzaak van een niet al te groot deelnemersveld bij de jeugdige wielrenners. Toch was er zaterdag genoeg wielerplezier tijdens de 45e wielerronde van Giessenburg.

Onder leiding van oud-wielrenner Arno Hartog loopt het gesmeerd op het krap één kilometer lange parcours door de straten van Giessenburg. In de middaguren kwam Hartog ogen en oren tekort. Nog druk met de laatste hekwerken en verkeersregelaars stond zijn kroost aan de start.

"Ik heb ze niet verplicht, maar ze begonnen van de een op de andere dag te fietsen. Daan was de eerste, zo'n vier jaar geleden deed hij mee aan de wintercompetitie van Jan van Arckel hier in ons eigen dorp. Hij werd gelijk derde en had de smaak te pakken. Ze hebben ook gevoetbald, Noor is met haar zeven jaar de jongste en voetbalt trouwens nog steeds. Ze moeten een keer kiezen", knipoogt Arno.

Speciaal
Hij zag Noor in de dikkebandenrace op een mooie vierde plek finishen. Daan (11) moest zijn meerdere erkennen in nationaal kampioen Tyler Eyk.  Daan had er weinig moeite mee. "Ik wist van tevoren dat hij zou winnen. Tijdens zijn vroege vlucht probeerde ik mee te springen. Dat lukte in eerste instantie wel, maar ik raakte uit zijn wiel en ben toen in mijn eigen tempo door blijven rijden. Het is wel speciaal om in je eigen dorp te rijden, met veel schoolvriendjes en bekenden langs de kant. Ik ben blij met plaats twee."

Best pittig
Zijn twee jaar oudere zus Merel genoot, eindigend op stek 5, ook met volle teugen. "Maar ook ik wist dat Lisa van Heel te sterk zou zijn. Ze is een hele goede vriendin van mij. We schaatsen ook samen. Lisa reed zoals verwacht snel weg. In de achtervolging reden we hard, toch kwamen we niet in haar buurt. Door de warmte was het een best pittige wedstrijd, ook door de lastige bochtjes. Ik kende ze allemaal, toch een voordeel."

* Meer in Het Kontakt Alblasserwaard van donderdag 12 juli.

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden