Afbeelding
Foto: SVO

Amelie Wolff clubkampioen van SVO

Sportt 582 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van de vijfkampcompetitie in De Dompelaar werd Luxaflex in het zonnetje gezet als medesponsor met ThoKa drukkerij van de nieuwe SVO-zwemtassen.

Silvie de Jong mocht de eerste medaille van de dag ophalen. Op de 50 meter vrije slag tikte zij als snelste aan. Op de 100 wissel kwam zij net tekort en moest ze genoegen nemen met het zilver, net achter ploeggenoot Amelie Wolff. Voor Ida Elich was het precies andersom, zij begon met zilver op de 50 meter schoolslag en sloot af met het goud op de 25 meter vrije slag.

Waar Davy de Greef op het eerste onderdeel net te kort kwam voor een medaille, wist hij op het loodzware onderdeel de 200 vlinder wel knap de tweede plek te bemachtigen. Ook een zilveren medaille voor hem dus.

Amelie Wolff clubkampioen
Een week later stonden de clubkampioenschappen op de rol. Hoewel de verwachtingen niet goed waren, was het toch een mooie dag in de Dompelaar. Op deze dag streden alle leden met elkaar voor de titel clubkampioen. Door de bepalingen van de limieten is het namelijk voor iedereen mogelijk om deze titel te behalen. Wie na drie afstanden het verst onder het limiet zit, is clubkampioen.

Na een spannende strijd eindigde de top binnen slechts twee seconden van elkaar. Uiteindelijk mocht Amelie Wolff zich kronen tot clubkampioene 2018, net voor Silvie de Jong en Jisca Bogaard.

Het wedstrijdseizoen zit er nu op, maar de trainingen gaan door. Ook een training bijwonen? Dat kan op woensdagavonden om 18:30 in zwembad De Dompelaar.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden