Afbeelding

Nieuwe aanpak voor verkeersacties jongeren in de regio

Algemeen 351 keer gelezen

GORINCHEM • Samen met jongeren-ambassadeurs van het Da Vinci College in Gorinchem Noord heeft de politie vrijdag 29 juni een eerste verkeersactie gedaan met een andere, nieuwe aanpak.

Begin juni vond op de middelbare school het Da Vinci College in Gorinchem Noord een leerlingenpanel plaats over verkeersveiligheid. Een enthousiaste MBO-klas dacht na over manieren om hun mede-scholieren veiliger aan het verkeer te laten deelnemen.

Aanleiding voor het gesprek is de vernieuwde 'Veilige Verkeer? Ik doe mee!' campagne. Het doel van de campagne is het stimuleren van gewenst verkeersgedrag van en naar school. Naar aanleiding van het panel vond vrijdag 29 juni een verkeersactie plaats.

Van 2015 tot 2017 werden in Gorinchem-Noord vaak verkeersacties gehouden waarbij politie samen met een promotieteam (schoolgaande) fietsers en weggebruikers staande hield. Daarbij kregen de betrokkenen een beloning voor goed gedrag en een informatieve flyer.

Om met leerlingen in gesprek te blijven over verkeersveiligheid in Gorinchem-Noord is dit jaar gekozen voor een andere aanpak met jongeren-ambassadeurs.

In actie
Er zijn dit jaar twee leerlingengesprekken gepland om zo jongerenambassadeurs te werven op verschillende scholen. De ambassadeurs helpen bij verkeersactiviteiten, kunnen goede ideeën aandragen bij de wethouder, maar eigen ideeën zijn ook van harte welkom. De ambassadeurs op het Da Vinci college konden meteen aan de slag. Op 29 juni was er in het scholengebied Gorinchem-Noord een actie waarbij zij op straat, aan de hand van zelfbedachte tips, in gesprek gingen over verkeersveiligheid. De actie wordt na de zomer nog een keer gehouden.

Regionale campagne
De actie "Veilig Verkeer! Ik doe mee!" onder leerlingen in het voortgezet onderwijs past goed binnen de regionale doelstelling vanuit de regio AV om kennis te delen en samen te werken. Regionaal werken vijf gemeenten, het waterschap Rivierenland en de politie samen op het gebied van verkeersveiligheid. De campagne sluit aan bij de provinciale campagne 'Ik maak een punt van 0 verkeersslachtoffers'.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden