Afbeelding

Buurt maakt eigen ontwerp voor buurtspeeltuin in Brandwijk

Algemeen 482 keer gelezen

BRANDWIJK • De gemeente Molenwaard heeft maandag 25 juni een drukbezochte inloopbijeenkomst gehouden over de herinrichting van het schoolplein van de Overstap.

Het voormalige schoolgebouw biedt straks plek aan verenigingen, culturele ondernemers en maatschappelijke instellingen. Het schoolplein wordt heringericht tot buurtspeeltuin.

Alle inwoners uit Brandwijk, toekomstige huurders en belangstellenden waren uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst. Er was een grote opkomst van kinderen uit de buurt die hun eigen ontwerp maakten van de toekomstige buurtspeeltuin. Ook konden inwoners het ontwerp van het toekomstige verenigingsgebouw en aan te passen openbare ruimte inzien.

Wethouder Piet Vat was ook aanwezig. "Prachtig hoe de jeugd uit Brandwijk en Molenaarsgraaf hun creativiteit voor de nieuwe invulling van het schoolplein aan het papier toevertrouwt. Daar kunnen en willen we echt mee aan de slag!"

Aan de hand van de ingebrachte ideeën gaat de gemeente Molenwaard een ontwerp maken voor de herinrichting van het schoolplein.

Het schoolgebouw gaat verbouwd worden en gebruikt door MeVe, Muziekonderwijs Peter Vogel, De Warme Deken (een initiatief van de gezamenlijke kerken), Graafstroomse fanfare en twee koren.

Het streven is dat de nieuwe voorziening in Brandwijk nog in 2018 gerealiseerd gaat worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden