• Gerritsen klopt ploeggenote Uijen op de meet.
• Gerritsen klopt ploeggenote Uijen op de meet. Foto: Jan de Bruin

Femke Gerritste rapste van het stel in dameskoers Groot-Ammers

Sport 627 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Femke Gerritse uit Rosmalen heeft de Ronde van Groot-Ammers op haar naam geschreven. Ze bleek de snelste van een groep van zeventien dames en hield ploeggenote bij WV Schijndel Elise Uijen (Herpen) achter zich. Zwollenaarse Ilse Grit eindigde als derde.

Gerritse zag haar teamgenote Uijen aangaan in de Kerkstraat en dat kwam goed uit. "Ik vond het wel handig, ja", jubelde de winnares. "Zo kon ik mooi over haar heen komen." Het leek alsof Uijen de sprint aantrok voor Gerritse. "Het was een soort telepathie tussen ons", grapte Uijen. "Nee, het pakte gewoon zo uit. Het was geen afgesproken werk."

Finish op Voorstraat
Het damespeloton kende een lastige koersdag in Groot-Ammers. Waar vorig jaar nog de finish net voor het opgaan van de dijk lag, bevond deze zich nu net na de dijkopgang op de Voorstraat. Dit zorgde uiteraard voor een lastigere aankomst. Bovendien speelde de wind een grote rol.

De zwaarte van het parcours had zich ook bij de meiden van WV Schijndel doen gelden. "Na veertig kilometer ging het klimmetje wel in de benen zitten", gaf Uijen aan. Winnares Gerritse vond het bovendien een lastig in te schatten koers. "Het ging af en toe heel snel, maar dat duurde dan steeds niet zo lang. Vervolgens viel het telkens volledig stil."

Breuk
Het zware rondje zorgde ervoor dat het peloton al vroeg in tweeën brak en er uiteindelijk een groep van zeventien dames overbleef. Van daaruit werden diverse pogingen gewaagd om weg te komen. Vooral Leonie Bos uit 's Gravendeel toonde zich strijdlustig, maar niemand wist een definitief gaatje te slaan.

De in Groot-Ammers woonachtige Thirza Korevaar zat ook in de voorste groep, maar schoot in de sprint iets tekort om op het podium te eindigen en finishte als negende. Haar dorpsgenote Rosanne van Rees vond zichzelf terug op de 26e plek.

Ilse Grit sprintte in het kielzog van de Brabantse meiden naar de derde podiumstek. "Ik had de laatste bocht een beetje verkeerd ingeschat. Je moet als eerste heuvelop gaan, maar ik zat daar niet goed en moest in de sprint van ver komen. Te ver blijkbaar om te kunnen winnen."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden