• Peter Kwint temidden van groep 8 van de School met de Bijbel uit Bleskensgraaf.
• Peter Kwint temidden van groep 8 van de School met de Bijbel uit Bleskensgraaf. Foto: Bert Bons

SP-kamerlid Peter Kwint even terug op vroegere school in Bleskensgraaf

Algemeen 1.889 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan zijn vroegere basisschool in Bleskensgraaf.

Voor de kinderen van groep 8 van de School met de Bijbel verzorgde hij een gastles over politiek. De schoolkinderen stelden hem allerlei vragen, waarop hij –soms met enige moeite- antwoord gaf. Zo moest hij even nadenken over de vraag voor welke partij hij zou kiezen wanneer de Socialistische Partij er niet zou zijn.

"Ik denk GroenLinks, want we zijn het vaak met hen eens. Maar zij zijn vooral voor de hoger opgeleiden, terwijl wij meer voor de arbeiders en de lager opgeleide mensen opkomen."

Lievelingskleur
Op de vraag wat zijn lievelingskleur was, hoefde hij niet lang na te denken: rood. "Want dat is de kleur van de SP en de kleur van Feyenoord, mijn club." Dat leverde gemengde reacties op bij de kinderen, die desondanks na afloop van het vragenuurtje graag met hem op de foto gingen.

Tussendoor deelde hij handtekeningen uit met -uiteraard- een rode pen. "Leuk om weer terug te zijn op deze school. Ik wist wel dat er allerlei lokalen bijgebouwd zijn, maar het is bijzonder om dat nu zelf te zien", besloot de 33-jarige Peter Kwint, die al jarenlang actief is voor de SP en sinds 2017 in de Tweede Kamer zit namens die partij.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden