Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Jennifer en Ate Snel (links) worden de nieuwe zorgondernemers van het Lexmondse Thomashuis.
• Jennifer en Ate Snel (links) worden de nieuwe zorgondernemers van het Lexmondse Thomashuis. (Foto: Mieneke Lever)

Nieuwe zorgondernemers voor Thomashuis in Lexmond

  •   1036 keer gelezen

LEXMOND • Henny en Aad Slings stoppen per 1 augustus als zorgondernemers van het Thomashuis Lexmond. Ze hebben dit huis nu tien jaar geleid en wilden er gezien hun leeftijd niet nog eens vijf jaar bijtekenen.

"We kunnen er met tevredenheid op terugkijken vooral als je ziet hoe onze bewoners, ondanks het nogal uiteenlopende ontwikkelingsniveau, in zo'n mooie harmonie samenleven, " merkt Aad met voldoening op.

Jennifer en Ate Snel, afkomstig uit Druten, zullen hun taak zal overnemen. Jennifer heeft ruim twintig jaar in de zorg gewerkt. Het gemotiveerde echtpaar met vier kinderen staat straks garant voor de 24-uurs zorg van de acht bewoners van het Thomashuis Lexmond. Ze kunnen daarbij rekenen op een stabiel team met jarenlange kennis en ervaring.

Beroep op vrijwilligers
Ate doet daarnaast nog graag een beroep op vrijwilligers om het team te ondersteunen. Zij kunnen contact opnemen met het Thomashuis (0347 341 876).Om de continuïteit te waarborgen lopen de nieuwe zorgondernemers al enige tijd mee waardoor de overname geleidelijk plaatsvindt.

De wens om een Thomashuis te beginnen is langzaam gegroeid, vertelt Jennifer. Dat begon al toen zij een paar jaar werkzaam was in het Thomashuis Druten. "Je gaat eens op andere locaties kijken en je bezoekt informatiemiddagen. Vervolgens hebben we ons ingeschreven en kwamen terecht in een selectieprocedure. Het is een proces waar je als gezin ook in moet groeien."

Op 14 juli viert het Thomashuis Lexmond haar tienjarig bestaan tegelijk met het afscheid van Henny en Aad en de verwelkoming van de nieuwe zorgondernemers.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK