Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Marcel Houdijk (links) en Erik Blom.
• Marcel Houdijk (links) en Erik Blom. (Foto: Bert Bons)

Landwaard Agro in Ottoland: kwaliteitsveevoer

  •   1105 keer gelezen

OTTOLAND • Ottolander Erik Blom is begin juni samen met compagnon Marcel Houdijk gestart met Landwaard Agro.

In vrijwel de gehele provincie Zuid-Holland en delen van Utrecht verzorgen zij voor het toonaangevende bedrijf ForFarmers voor boeren alle voeding voor koeien, vleesvee, schapen en geiten. Ook leveren ze namens For Farmers aanverwante zaken zoals graszaden, meststoffen en inkuilmiddelen.

Historie
"Blom Ottoland bestaat inmiddels al ongeveer 125 jaar", begint Erik Blom over het bedrijf dat grote bekendheid geniet in de Alblasserwaard. "We hebben altijd gewerkt met een grote Nederlandse veevoederfabriek, die in de afgelopen jaren diverse malen naamsveranderingen heeft ondergaan."

Het bedrijf is door overnames en samenvoegingen ontwikkeld tot een groot Europees opererend veevoederbedrijf, dat graag het marktaandeel in de provincie Zuid-Holland wil uitbreiden. Erik en zijn compagnon Marcel Houdijk uit Utrecht gaan hiervan werk maken. Erik: "Tot voor kort waren er drie dealerbedrijven voor ForFarmers actief in Zuid-Holland en een klein stukje van Utrecht. Twee van de drie werden geleid door dealers die geen opvolging hadden voor hun bedrijf. Ik wilde juist doorgaan en het werkgebied uitbreiden."

Al enkele maanden voor het onverwachte overlijden van zijn vader, dit voorjaar, vond Erik een compagnon in Marcel Houdijk, die tot voor kort als verkoopleider actief was bij ForFarmers. Nu gaat hij samen met Erik als zelfstandig ondernemer aan de slag. De naam van het bedrijf is voor die gelegenheid veranderd van Landwaard Agri Business naar Landwaard Agro. De twee compagnons worden in hun productaanbod ondersteund door ForFarmers, die graag het marktaandeel in de provincie wil. uitbreiden. Dit gebeurt met ondersteuning van de ervaren specialisten van ForFarmers

Als gevolg van de veranderingen krijgt de winkel aan de B 150 in Ottoland andere openingstijden: voortaan is die geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdagochtend. Voor meer informatie: www.landwaardagro.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK