Afbeelding

Voelkleed voor Rivas-bewoners met dementie

Algemeen 1.277 keer gelezen

NIEUWPOORT • Ook bewoners met dementie van verpleeghuis Vijverhof in Nieuwpoort kunnen overprikkeld of onrustig zijn. Corina Stam en Evelien de Graaf, medewerkers van Rivas, hebben daarom samen een voelkleed gehaakt. Door de inzet van een voelkleed kunnen de zintuigen gestimuleerd worden, waardoor het gemakkelijker is om contact te maken. Het prikkelt de zintuigen, zodat bewoners alerter zijn.

"De kleuren van het voelkleed trekken de aandacht van de bewoners. Als reactie hierop gaan de bewoners aan het kleed voelen", zegt Corina Stam, medewerker bij Rivas. "We hebben expres verschillende technieken en materialen gebruikt. Zo ervaren de bewoners verschillende prikkels. De boom is bijvoorbeeld van een badmat gemaakt en de bladeren van kunstgras."

Samen haken
"Een collega is omgevingscoach en zij kwam op het idee om een voelkleed te maken. Zij weet dat ik graag haak en kwam daarom met dit idee bij mij. Een andere collega, Evelien de Graaf, haakt ook graag. Samen met haar ben ik thuis in de avonduren bezig geweest om het voelkleed te maken."

Evelien: "Het is mooi om te zien hoe rustig de bewoners van het voelkleed worden. Je kunt zien dat ze er blij van worden."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden