Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

Streetrace in plaats van Vestingronde

Sport 1.234 keer gelezen

NIEUWPOORT • De Nieuwpoortse Vestingronde maakt plaats voor een nieuw fenomeen: een streetrace. Spektakel gegarandeerd.

Geen wielerronde dus dit jaar. Jan Scherpenzeel van de Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak licht toe: "Net als veel andere wielerronden kampten ook wij vorig jaar met een fors teruglopend aantal deelnemers en minder publieke belangstelling. Reden om iets anders te gaan doen. Of dit het einde van de Vestingronde betekent? Dat is te kort door de bocht. Als de rondweg Langerak-Zuid er komt, denken we aan een nieuw parcours. Een mooi rondje van anderhalf à twee kilometer. Wellicht komt de Vestingronde dan weer terug op de kalender."

Programma
Maar nu: een streetrace. Datum: woensdag 6 juni. Meeliftend op de populariteit van de wintercompetitie van RC Jan van Arckel. Er is startgelegenheid voor de lokale basisscholieren (17:00 uur), wielerjeugd 6-8 jaar (17:25 uur), jeugd 9-10 jaar (17:50 uur), jeugd 11-12 jaar (18:20 uur), jeugd 13-14 jaar (18:55 uur), recreanten/dames (19:35 uur) en licentiehouders (20:30 uur).

Trap stadhuis
De streetrace voert de deelnemers deels over verharde weg en deels over de vestingwallen. "We maken gebruik van standaardhindernissen, zoals onder meer de trap van het stadhuis. Maar we zullen ook kunstmatige hindernissen aanleggen. Denk hierbij aan een zandbak en een slalom", vertelt Scherpenzeel. Start en finish van de streetrace zijn op de Hoogstraat.

Scherpenzeel: "Het wordt voor MTB'ers een mooie uitdaging. Uiteraard gaan we evalueren en vervolgens onze plannen voor volgend jaar bepalen."

Inschrijven via: www.janvanarckel.nl (klik op de button van de streetrace). Op de dag zelf kan worden ingeschreven in Het Arsenaal.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden