Afbeelding

Syndion onderzoekt wanneer bewoners locatie Vismarkt Gorinchem naar eigen plek kunnen

112 740 keer gelezen

GORINCHEM • Zorgorganisatie Syndion onderzoekt op dit moment wanneer de cliënten die wonen in de locatie aan de Vismarkt in Gorinchem na de brand van vorige week weer terug kunnen naar een zorglocatie van henzelf.

De woonlocatie van Syndion op de Vismarkt werd dinsdagochtend 24 april getroffen door een brand in één van de appartementen. Op deze locatie van Syndion wonen dertien cliënten met een lichamelijke beperking. Zij zijn tijdens de brand geëvacueerd en ondergebracht in een zorglocatie van Rivas.

Daar wonen zij samen met hun vertrouwde begeleiders. Syndion zet zich ervoor in om de bewoners en medewerkers van de Vismarkt op korte termijn weer in een zorglocatie van Syndion te huisvesten.

Nabestaanden
Dinsdagochtend ontstond een korte felle brand in één van de appartementen. Bestuurder Harry Vogelaar van Syndion: "Tot ons grote verdriet is hierbij een van onze cliënten om het leven gekomen. We leven mee met de nabestaanden. Voor cliënten en medewerkers van de Vismarkt is speciale aandacht om deze verdrietige gebeurtenis op een goede manier te kunnen verwerken."

Oorzaak
Uit respect voor de nabestaanden doet Syndion geen nadere uitspraken over de oorzaak van de brand. "De organisatie voelt zich gesterkt met alle hulp en is geroerd door alle hartverwarmende reacties tijdens de afgelopen dagen", aldus Harry Vogelaar.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 7 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden