Afbeelding

Telefooncirkel gaat van start in Giessenlanden

Algemeen 1.027 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Vanuit de Seniorenraad van Giessenlanden is het initiatief genomen om voor alleenwonende inwoners van Giessenlanden een telefooncirkel op te starten.

Zelfstandig met een beetje toezicht, dat is de Telefooncirkel. Telefooncirkel is een dagelijks belrondje van alleenwonende mensen. De vrijwilliger komt in actie bij 'geen gehoor'.

"Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat", meldt Vrijwilligerscoördinator Claudia Straathof. "Mocht er wat zijn, dan sta je er immers niet alleen voor. Voor alleenwonenden is die vinger aan de pols soms niet vanzelfsprekend. De telefooncirkel ondervangt dat op een mooie, eenvoudige manier."

De telefooncirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen een aantal alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Komt een deelnemer niet aan de lijn, dan kan de vrijwilliger actie ondernemen. Bijvoorbeeld door de familie of huisarts in te schakelen.

Om dit initiatief verder te ontwikkelen, is men op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers. Belangstellenden kunnen, bij voorkeur binnen twee weken, contact opnemen met Arie Slob via 0183-581331 of via mrarieslob@hetnet.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden