Afbeelding

Documentaire over oorlogsmonument Brandwijk vanaf zaterdag verkrijgbaar

Algemeen 679 keer gelezen

BRANDWIJK/MOLENAARSGRAAF • Er is ongeveer drie jaar aan gewerkt: een documentaire over een Engelse bommenwerper, die in mei 1944 boven de Alblasserwaard ontplofte en waarbij zes van de zeven inzittenden om het leven kwamen. Aanstaande zaterdag 21 april is deze documentaire tussen 10.00 en 16.00 uur verkrijgbaar in de hal van Jumbo Molenaarsgraaf en woensdagavond in de feesttent in Molenaarsgraaf. 

Arjan Wemmers en Antoine de Zeeuw, de makers van de documentaire en tevens bestuursleden van Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf-Brandwijk, willen met deze documentaire het verhaal bewaren voor de toekomstige generaties. Niet alleen het historische verhaal wordt verteld door middel van een animatie en diverse ooggetuigen. Ook maakt de kijker kennis met de vliegers die in het toestel zaten, door gesprekken met een broer en een zus van twee inzittenden.

''We willen met deze documentaire niet alleen een verhaal vertellen. We wilden met deze film vooral de zeven bemanningsleden hun persoonlijk gezicht teruggeven'', aldus Antoine de Zeeuw. Vorige week waren de twee in Engeland om de film aan de nabestaanden te laten zien. Daar werd de film, die aan ongeveer 30 mensen werd getoond, zeer positief ontvangen.

De documentaire, welke als dvd wordt aangeboden, is vanaf zaterdag verkrijgbaar voor 12,50 euro per stuk. Met de opbrengst wordt het werk van Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf-Brandwijk ondersteund.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden