Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Autocross in Meerkerk gaat niet door

Algemeen 5.025 keer gelezen

MEERKERK • De jaarlijkse autocross van MAC Magneet in Meerkerk, die deze keer gepland stond op 28 april, gaat niet door.

De club verzorgd de cross in samenwerking met de EZHACO. Na toezeggingen van de gemeente zouden zij dit jaar nog één keer een autocross kunnen rijden op het bekende terrein, ook in overleg met de projectontwikkelaar. Deze zou na de cross met de werkzaamheden beginnen, stellen de organisatoren op Facebook.

'Maar wat schetst onze verbazing, er schijnen een paar kikkers of padden op het terrein te zitten en deze moeten beschermd worden.Er moet met spoed een scherm worden geplaatst om deze dieren buiten het toekomstige werkterrein te houden, om deze dieren daaruit te weren. Zodat de toekomstige werkzaamheden niet zouden stagneren.'

Onmogelijke opgave
Het zadelt de organisatoren van de autocross met het probleem op om op korte termijn nog een crossterrein te vinden. 'Het terrein moet ongeveer zeven hectare zijn, dan moet je nog de nodige vergunningen zien te verkrijgen. Dat is op zo'n korte termijn een onmogelijke opgave. (..) De conclusie is dat we dit jaar de cross moeten overslaan. Hoe spijtig ook, want dit is weer een verloren evenement dit jaar in onze omgeving.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden