Afbeelding

Rabobank geeft gastlessen over geld aan veertien basisscholen

Algemeen 783 keer gelezen

ARKEL/REGIO • Tijdens de landelijke Week van het Geld heeft de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden deze week op 14 basisscholen in de regio gastlessen gegeven over financiële educatie.

"Daar geven we in 16 klassen een gastles aan ruim 500 leerlingen. Dit laat zien hoeveel scholen financiële educatie belangrijk vinden", zegt Carine van Splunder, jongerencoach van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Het programma Bank voor de Klas, heeft dit jaar als thema: samen sparen voor de klas. Want wie kan sparen, is beter voorbereid op de toekomst.

Rabobankmedewerkers Netty Marskamp en Amber de Jong hebben een gastles gegeven aan groep 7 van Brede School Lingewaard in Arkel. De gastles werd afgesloten met een Cash Quiz Spaarchallenge. De kinderen gaven veel gevatte antwoorden en de vraag 'wat kost een gemiddelde douchebeurt?' bleek een lastige te zijn. Alle antwoorden lagen tussen de € 7,- en € 15,-. Gelukkig (voor de ouders) is dit werkelijk € 0,27.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden