Afbeelding

Aandacht voor onveilige oversteek Parallelweg A27 bij Broekseweg

Algemeen 1.658 keer gelezen

MEERKERK • Bij de fietsoversteek op de Parallelweg ter hoogte van de Broekseweg in Meerkerk wordt op woensdagmiddag 14 maart geflyerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid op die plaats.

De politie, een promotieteam en inwoners overhandigen aan passerende automobilisten een flyer en zullen uitleggen dat door hoge rijsnelheden van gemiddeld 60 km/uur op de Parallelweg het voor fietsers en voetgangers moeilijk is om veilig over te steken naar de Broekseweg.

Het doel van de actie is om de fietsoversteek aangenamer en verkeersveiliger te maken. Veel fietsers kunnen auto's op de Parallelweg niet horen vanwege het verkeersgeluid van de A27. Daarnaast begrijpen veel mensen de voorrangssituatie op die plaats niet. Onlangs heeft een jonge fietser nog een ongeval gehad bij deze oversteek.

Naast de actie verkennen regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en waterschap Rivierenland de mogelijkheid om de fietsoversteek te wijzigen.

De verkeersactie is een initiatief van het waterschap Rivierenland, gemeente Zederik, de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en de politie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden