Afbeelding
Foto: Politie

Politie pakt twee verdachten na bedreiging met een wapen

112 1.421 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • De politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden naar aanleiding van een bedreiging met een vuurwapen. Dat meldt de politie dinsdagavond op Facebook.

Zaterdag kreeg de politie rond 21:30 uur een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Een automobilist reed op de A15 richting Rotterdam en werd bij Hardinxveld-Giessendam bedreigd met een pistool. Meteen gingen meerdere agenten naar de A15 waar zij diverse posities innamen. Uiteindelijk zagen zij de auto rijden. Hierop zijn de agenten er achteraan gegaan en gaven ze in afwachting van extra politie-eenheden hun positie aan de meldkamer door.

Uiteindelijk sloten er diverse politie-eenheden en collega's van Politie Team Verkeer Rotterdam achter de bewuste auto aan en kon de benadering beginnen. Op basis van de bij de politie bekende informatie werd er besloten om de auto in te sluiten, het achteropkomende verkeer te blokkeren en de auto van de A15 af te begeleiden.

Op de Groene Kruisweg in Hardinxveld-Giessendam werd bij het BP Tankstation de auto van de verdachte stopgezet en werd de inzittenden met een snelle benadering uit de auto gehaald en aangehouden.

Bij de fouillering van de bestuurder en zijn bijrijder werden niets bijzonders gevonden. Maar bij de doorzoeking van de auto troffen agenten wel een taser aan. Beide mannen, een 27-jarige Rotterdammer en een 41-jarige Antwerpenaar, werden aangehouden voor verboden wapenbezit en zijn overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Later heeft de recherche het onderzoek naar het vuurwapen en de bedreiging voortgezet. Na dit onderzoek heeft de Officier van Justitie besloten om de zaak tegen de bijrijder te seponeren en heeft de 27-jarige bestuurder uit Rotterdam een dagvaarding voor het stroomstootwapen en de bedreiging ontvangen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden