Afbeelding

37e Gondelvaart komt eraan in Giessen-Oudekerk en Giessenburg

Algemeen 1.220 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • 'It giet oan',  zouden ze in Friesland zeggen. In Giessen-Oudekerk houden ze het op 'We goan voaren'.

Tijdens de met 79 aanwezige leden weer druk bezochte ledenvergadering van Oranjevereniging Giessen-Oudekerk is besloten dat op 8 september de 37e gondelvaart gehouden zal worden.

De straten en tuinen zullen van 5 tot en met 10 september verlicht en versierd zijn. Op donderdag 15 maart zal hiervoor een informatie avond worden gehouden in café Olt Ghiessen.

Voor Koningsdag heeft het bestuur voorgesteld het aloude ringsteken in ere te herstellen. Verder zijn er die dag de traditionele aubade, kinderspelen, puzzeltocht lampionoptocht.

Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van penningmeester Inge Westerhout en secretaris Goof van Rijswijk. Inge kreeg uit handen van bondsbestuurslid Adriaan van der Pols de bronzen legpenning en bijbehorende draagspeld overhandigd als blijk van waardering voor haar inzet en trouw. Goof had deze vorig jaar al ontvangen.

Voorzitter Aukje van Dijk stelde namens het bestuur voor beiden te benoemen tot erelid, wat door de vergadering met applaus werd beantwoord. Goof en Inge bedankten de aanwezigen voor het vertrouwen en de mooie tijd die ze als bestuurslid van onze vereniging hebben gehad.

Eric Boer volgt Inge op als penningmeester en Jan van der Vlies neemt secretariële taken van Goof als over. Anke van Garderen en Menno van Harten werden gekozen als nieuwe bestuursleden.

Aan het eind van de vergadering hadden de bestuursleden een ludieke playback act in petto voor Inge en Goof. Het zorgde voor de nodige lachsalvo's bij de aanwezigen.

Na het sluiten van de vergadering bleef het nog lang gezellig in café Olt Ghiessen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden