Afbeelding

Informatieavond in Giessenburg over verwijderen asbestdaken

Algemeen 663 keer gelezen

GIESSENBURG • De dorpsraden van Giessen-Oudekerk en Giessenburg organiseren op dinsdag 23 januari 2018 een informatieavond voor bewoners die asbestdaken hebben.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland en de dorpsraad wil inwoners helpen bij het maken van plannen om deze daken te vervangen door goed geïsoleerde daken, eventueel voorzien van zonnepanelen.

De beide dorpsraden vinden het belangrijk om de bewoners goed te informeren. Ook willen zij in gesprek gaan met een aantal asbestverwijderaars om collectiviteitsvoordelen te behalen.

Op dinsdag 23 januari 2018 wordt er een informatieavond georganiseerd voor bewoners die asbestdaken hebben. Door een aannemer gespecialiseerd in asbestverwijdering wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden. Ook kan men meer te weten komen over de mogelijkheden om zonnepanelen op een nieuw dak te plaatsen. Namens de gemeente Giessenlanden is iemand aanwezig die informatie geeft over subsidies en leningen voor asbestverwijdering en het aanschaffen van zonnepanelen. De avond begint om 19.30 uur in de Dorpskamer (bij De Til) in Giessenburg.

Aanmelden kan door naam, adres en het aantal vierkante meters asbest te mailen naar dorpsraad@giessenburg.nl of info@oudkerksbelang.nl.

Voor de Dorpsraad van Giessenburg is deze avond tevens de aftrap naar een duurzamer Giessenburg. Dat heeft niet alleen te maken met het verwijderen van asbest, het plaatsen van zonnepanelen of de overgang naar LED-verlichting. Ook valt te denken aan de inrichting van bermen en parken met bijvoorbeeld bij-vriendelijke bloemen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto's en inzamelen van recyclebaar afval.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden