• Martine Boere.
• Martine Boere.

Serious Lettering Team zet zich in voor 3FM Serious Request

Algemeen 560 keer gelezen

REGIO • In Gorinchem en Schoonhoven worden er binnenkort speciale workshops handlettering georganiseerd voor 3FM Serious Request.

Handlettering is al een tijdje ontzettend populair. "Waarom zouden we dat niet gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel?" Dat was de gedachte van meer dan twintig handletteraars, die als Serious Lettering Team de handen ineen slaan om samen te letteren voor 3FM Serious Request.

Bijna iedereen kent wel de jaarlijks terugkerende actie van radiozender 3FM: Serious Request. Elk jaar zamelt 3FM geld in voor het Nederlandse Rode Kruis door drie dj's zes dagen lang op te sluiten in een glazen huis zonder vast voedsel. Terwijl de dj's in het huis zitten, draaien zij verzoeknummers in ruil voor een donatie voor het Rode Kruis.

Dit jaar staat het glazen huis van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Apeldoorn. Het motto is: 'Breng ze weer samen'. De bedoeling is dat met de opbrengst van Serious Request het Rode Kruis onder andere wil helpen om vermiste kinderen op te sporen en ze te herenigen met hun familie. Het belangrijkste doel is om hen weer samen te brengen.

Serious Lettering Team
Handlettering is al enige tijd een trend. Kort gezegd is handlettering het tekenen van letters. Door het combineren van verschillende lettertypes in een tekening worden er ware kunstwerkjes gemaakt. Daarom dacht een groep letteraars: waarom zouden we dat niet gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel?

Meer dan 20 Lettering Creatives slaan hun handen ineen als Serious Lettering Team om geld in te zamelen voor Serious Request. Ook uit Gorinchem zijn er twee handletteraars betrokken. Martine Boere is de persoon achter Studio Suikerzoet en is al enkele jaren een bekende handletteraar: ze geeft workshops in Nederland en België, werkt in opdracht voor onder andere Royal Talens en Papicolor en werkt nu, na haar eerste boek 'Meer met letters', aan haar tweede boek. Karin Eppink van Inkerbell Design begon een jaar geleden met handletteren en ontdekte al snel de kleurrijke wereld van waterverf. Inmiddels combineert ze allerlei technieken: zo maakt ze ook sieraden en schildert ze op hout.

Eenhoorns tekenen
Studio Suikerzoet organiseert in Gorinchem en Schoonhoven voor het goede doel een aantal mini-workshops 'This is Serious Unicorn Lettering'. Tijdens deze workshops leer je eenvoudig zelf eenhoorns tekenen én letteren in eenhoorn-stijl: denk aan glitter, regenbogen en mooie kleurtjes. De mini-workshops duren 45 minuten en kosten minimaal 5 euro (meer geven voor het goede doel mag natuurlijk altijd, net als het reserveren van twee workshops na elkaar wanneer je meer tijd denkt nodig te hebben).

Op vrijdag 22 december vinden deze workshops plaats tussen 14:00 en 17:00 bij De Werkbank in Schoonhoven. Op zaterdag 23 december zijn er tussen 10:00 en 12:30 mini-workshops bij de Limonadebrigade in de Bibliotheek Gorinchem. In Schoonhoven werkt Martine Boere samen met Mirjam de Boer van handletters.nl, bekend van de handgeletterde boodschappenbriefjes. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via De Werkbank of via de bibliotheek.

Live letteren
De rest van het Serious Lettering Team gaat op vrijdag 22 en zaterdag 23 december live letteren in het winkelcentrum Orangerie in Apeldoorn, een paar straten bij het Glazen Huis vandaan. Maar ook online komen er acties, waarbij men het werk van het team kan winnen en kopen, en giveaways van donerende bedrijven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden