Afbeelding
Foto: Jan van Leeuwen

Meer dan geslaagd 'Classical Concert By Candlelight' in Giessen-Oudekerk

Algemeen 560 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • Donderdag 23 november was de middeleeuwse kerk van Giessen-Oudekerk het toneel van het 'Classical Concert By Candlelight'. Meer dan 300 gasten genoten in een bomvolle kerk van een bijzonder concert.

Uitvoerende was het bekende duo Sophiko Simsive (piano) en Sebastiaan van Halsema (cello). De opbrengst van deze door de Lions Alblasserwaard Tablis georganiseerde avond bedroeg 3.350 euro, die ten goede komt aan KNGF Geleidehonden.

In het met kaarsen verlichtekerkgebouw speelde de uit Georgië afkomstige pianiste solo een aantal klassieke werken, waaronder van Schubert. Na de pauze speelde ze samen met de Amsterdamse cellist Sebastiaan van Halsema enkele stukken van onder meer Strawinsky, Schubert en Tsjaikovsky.

Cheque
In de pauze werd in aanwezigheid van enkele geleidehonden een cheque van 2.500 euro overhandigd. Dit gebeurde aan de plaatselijke predikant Bert Lammers, die deze in ontvangst nam namens de KNGF Geleidehonden. Na afloop werd nagepraat in de naastgelegen Oude School onder het genot van de drankje.

De organisatie van het concert was in handen van de Lionsclub Alblasserwaard Tablis, die hiermee ook uiting gaf aan het honderdjarig bestaan van de wereldwijde Lions-organisatie, met als thema 'We Serve'. Na afloop was er een deurcollectie die 850 euro heeft opgebracht en die eveneens ten goede komt aan de KNFG Geleidehonden.   

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden