Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Raad Zederik spreekt over nieuw Integraal Kindcentrum in Meerkerk

Algemeen 1.382 keer gelezen

MEERKERK • Christelijke basisschool De Rank in Meerkerk voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro omvormen tot een Integraal Kindcentrum; over dat plan spreekt de Zederikse raad op dinsdag 21 november.

Het schoolgebouw wordt voor dat gebouw grondig gerenoveerd en uitgebreid met driehonderd vierkante meter. Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Op dit moment is buitenschoolse opvang De Torenkanjers van de Stichting Kinderopvang Centraal Nederland al in De Rank ondergebracht.

De realisatie van het IKC zou betekenen dat ook peuterspeelzaal De Grollebollen van de SKCN naar deze locatie zou gaan. Deze voorziening is nu nog ondergebracht bij openbare basisschool De Springplank. De overkoepelende organisatie van het openbaar onderwijs in de regio, O2A5, heeft in een gesprek met wethouder Arie Donker al aangegeven hier veel moeite mee te hebben. 'Dit creëert meer leegstand in de openbare school, wat ook financiële consequenties heeft', zo valt in het raadsstuk te lezen.

Besparing
Van de benodigde 1.580.000 euro voor de aanpak van De Rank is 950.000 euro voor de renovatie van het bestaande schoolgebouw. Het schoolbestuur heeft al aangegeven hier 300.000 euro voor in te kunnen brengen, door toekomstige besparingen op het onderhoud. De investering voor de gemeente komt dan op 650.000 euro.

Om de locatie daarnaast geschikt te maken als IKC dient er ongeveer 300 vierkante meter bijgebouwd te worden. De kosten hiervoor worden geraamd op 630.000 euro. 'De SKCN heeft aangegeven hiervoor een huur te willen betalen aan de gemeente van 30.000 euro.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden