Afbeelding

Grote netwerkbijeenkomst in Papendrecht voor onderwijs en bedrijven

Algemeen 428 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM/MOLENWAARD • In de PKC hal te Papendrecht wordt op woensdag 15 november een netwerkbijeenkomst gehouden tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zo'n 350 vierdejaars VMBO leerlingen van zowel CSG De Lage Waard als het Willem de Zwijger College maken kennis met een goot aantal lokale bedrijven uit diverse sectoren.

Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven door wethouder Piet Vat (Molenwaard); Peter Verheij (Alblasserdam); Anouk van Eekelen en Joke Reuwer (Papendrecht).

De Netwerkbijeenkomst biedt leerlingen de mogelijkheid om loopbaancompetenties/LOB competenties te ontwikkelen en leert ze hoe je een netwerk op kunt bouwen. Met elkaar (onderwijs, bedrijfsleven en overheid) wordt bekeken hoe dit 'Netwerken' door de leerlingen het beste kan worden aangepakt. Dit is het derde project in het kader van Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB). De Onderwijsroute binnen het voortgezet Onderwijs en de Techniekroute binnen het Basis Onderwijs zijn de andere twee projecten binnen dit kader

Netwerk opbouwen
"We willen leerlingen laten ervaren hoe je een netwerk opbouwt", vertellen de organisatoren. "We willen ze laten oefenen met het voeren van gesprekken."

Er worden drie sessies van een uur georganiseerd. Aan elke sessie nemen 100 tot 130 leerlingen deel. De bedrijven worden per sector ingedeeld. In totaal hebben zich 65 bedrijven uit allerlei verschillende sectoren aangemeld.

Gesprekken en observaties
De leerlingen bezoeken in tweetallen twee bedrijven naar keuze. Elke leerling zal een gesprek van 10 minuten met beide bedrijven voeren en zal ook twee keer het gesprek van zijn mede-leerlingen observeren. Per tweetal hebben de leerlingen dus elk twee gesprekken en twee observatiemomenten. Na het gesprek worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om de resterende tijd rond te kijken en kennis te maken met andere bedrijven.

De organisatie is in handen van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijger College, Konekto, Exposelect en de gemeente Alblasserdam, de gemeente Molenwaard en de gemeente Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het stroomverbruik wisselt per dagdeel.
Ondernemers bedrijventerrein Schelluinen-West: wellicht onderzoek naar energiecoöperatie Zakelijk 14 uur geleden
Afbeelding
Alblasserwaardse dammers De Kroonschijf aan kop bij Nederlands kampioenschap dammen in Papendrecht met korte video en foto's 14 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking in Giessenburg met bijeenkomst in kerk, bloemlegging en defilé Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden