• Alle bevelvoerders van de deelnemende ploegen. De bekers werden uitgereikt door de clustercommandant, de heer Rien Kouvelt.
• Alle bevelvoerders van de deelnemende ploegen. De bekers werden uitgereikt door de clustercommandant, de heer Rien Kouvelt.

Arkel en Meerkerk winnen jeugdbrandweerwedstrijd

Algemeen 1.022 keer gelezen

AMEIDE/TIENHOVEN • Onder zeer zomerse omstandigheden werd afgelopen zaterdag in Ameide de afsluitende wedstrijd van de jeugdbrandweer uit het cluster Giessenlanden, Leerdam, Zederik, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam gehouden.

Er deden ploegen mee uit Ameide, Arkel, Leerdam, Lexmond, Gorinchem en Meerkerk. De wedstrijden werden gespeeld in twee leeftijdscategorieën, de junioren (de jongste brandweerlieden) en de aspiranten (de oudste jongens en meisjes).

In beide categorieën moesten de ploegen een uitdagend scenario bestrijden. De wedstrijden werden gehouden in het oude pand van Hamoen aan de Lekdijk in Ameide. In dit pand kregen de jongens en meisjes onder andere te maken met een opwarmende gasfles, slachtoffers en een brand die doorgeslagen was naar een andere ruimte.

Zoals het bij een wedstrijd hoort worden de werkzaamheden beoordeeld en komt er een klassement uit. Bij de junioren ging de winst naar de jeugdbrandweer van Arkel, een gedeelde tweede plaats voor Ameide en Leerdam en als vierde Meerkerk.

Bij de aspiranten werd de strijd gewonnen door de jeugdbrandweer van Meerkerk, tweede werd Leerdam, op een gedeelde derde plaats de jongens en meisjes uit Arkel en Gorinchem en als vijfde eindige de kanjers uit Lexmond.

Op de bijgevoegde foto staan alle bevelvoerders van de deelnemende ploegen. De bekers werden uitgereikt door clustercommandant Rien Kouvelt.

De jeugdbrandweer is er voor de jeugd van 11 tot en met 18 jaar. Jongens en meisjes leren hier de beginselen van de brandweer. Inmiddels zijn vele jongeren actief bij de brandweer. Er is in veel gevallen nog plaats voor meer jongeren. Voor meer informatie of aanmelding: jeugdbrandweer@vrzhz.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden