Afbeelding

Molenspeurtocht in Kinderdijk tijdens Rabobank Ledendag

Algemeen 326 keer gelezen

KINDERDIJK • Werelderfgoed Kinderdijk verwelkomde zaterdag 30 september de leden van de vier regionale Rabobanken (Merwestroom, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Drechtsteden en Krimpenerwaard).

Gezinnen verkenden het molengebied en de kinderen konden een deel van het nieuwe lespakket van Kinderdijk uitproberen; een spannende speurtocht. Ruim 600 leden van de Rabobank bezochten het Werelderfgoed en genoten van de omgeving.

Dankzij de Rabobank kan Stichting Werelderfgoed Kinderdijk nu een uitgebreid educatieprogramma aanbieden aan scholen en de buitenschoolse opvang. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk vindt het belangrijk dat kinderen leren over watermanagement omdat Nederland al eeuwen worstelt met water. In dit lespakket leren kinderen alles over het molenaarsbestaan en worden ze opgeleid tot molenaarsknecht. Deze les wordt gegeven door een molenaar. Aan het einde krijgen de kinderen een 'Molenaarsknechtdiploma'.

De kinderen die aanwezig waren tijdens de Rabobank ledendag mochten een deel van het lespakket gratis uitproberen. Zij deden de speurtocht en konden een prijs winnen als ze alle antwoorden goed hadden. De winnaars hebben een Klokhuisboek ontvangen.

Educatieve instellingen en andere geïnteresseerden in het educatiepakket kunnen contact opnemen via info@kinderdijk.nl. Meer informatie over het gebied en nieuws staan op wwww.kinderdijk.nl en de bijbehorende Facebookpagina.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden