Foto: Rinie Boon
Foto: Rinie Boon

Brandweer 'rukt uit' voor peuters en kleuters Streefkerk

Algemeen 938 keer gelezen

STREEFKERK • De kinderen van peuterspeelzaal 't Puttertje, De School met de Bijbel en OBS De Boomgaard uit Streefkerk kregen maandag bezoek van echte brandweermannen in een grote rode brandweerauto. De brandweermannen vertelden de kinderen over hun werk en lieten van alles zien. De kinderen waren erg onder de indruk en vroegen honderduit.

"Bij onze peuterspeelzaal geven we kinderen graag de ruimte te fantaseren over wat ze bijvoorbeeld later willen worden. De hulpverlenende beroepen spelen makkelijk en vaak tot de verbeelding van kinderen," aldus Heleen Vlot, pedagogisch medewerker bij 't Puttertje, onderdeel van Wasko Kinderopvang.

"Het is fijn dat we dit samen met de scholen waar onze peuterspeelzaalkinderen straks heen gaan ook meedoen. Zo werken we gezamenlijk aan de doorgaande lijn in de ontwikkeling bij kinderen."

Thema Brandweer
Het hele jaar door komen er verschillende thema's aan bod op de peuterspeelzaal en in de groepen 1 en 2 van de basisscholen. De afgelopen weken was het thema 'Brandweer'. De kinderen hebben geknutseld, liedjes gezongen en zich verkleed als brandweer.

"Het was een zeer geslaagd thema met een mooie afsluiting met dank aan de inzet en tijd van de brandweer," aldus Anita Schouten, pedagogisch medewerker 't Puttertje.

Karin Ouwerkerk van OBS De Boomgaard vult aan: "Dit is een ontzettende leuke manier van samenwerken." Marianne Vermeer van de School met de Bijbel heeft samen met haar leerlingen namens iedereen voor een leuke tekening en iets lekkers voor brandweerman Marco gezorgd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Rinie Boon
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden