Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Corine de Lange en Johan Verbiezen. Foto: Rick den Besten
• Corine de Lange en Johan Verbiezen. Foto: Rick den Besten

Molenwaardse fanfarekorpsen geven benefietconcert voor KiKa

  •   187 keer gelezen

STREEFKERK • De vier Molenwaardse fanfarekorpsen geven zaterdag 17 september in Streefkerk een benefietconcert voor KiKa. Aan het einde van het tweedaagse evenement hopen de initiators Johan Verbiezen en Corine de Lange 100.000 euro te kunnen overmaken aan het goede doel.

Een gesprekje tussen OKK-dirigent Olaf Baeke en Johan Verbiezen was de aanleiding voor de activiteiten op vrijdag 16 en zaterdag 17 september in Streefkerk. "Olaf vertelde me dat hij iets bijzonders wilde doen om de muziekvereniging nieuw leven in te blazen", herinnert Verbiezen zich nog. "Geef me twee weken, was mijn reactie."

Verbiezen koppelde het proefballonnetje van Baeke aan zijn bedrijf Rail Products Europe, dat binnenkort de honderdste railhoogwerker aflevert. "Ik besloot de brutowinst van dit voertuig beschikbaar te stellen aan een goed doel."

En toen ging het snel. De stichting FFK Molenwaard werd opgericht. Dat stond aanvankelijk voor FanfareKorpsen Molenwaard. Maar inmiddels voor Friends For KiKa Molenwaard. Het was OKK dat voor KiKa koos.

Breed gedragen
"We wilden een breed gedragen doel en een dito evenement", vertelt Corine de Lange. OKK (Streefkerk), Graafstrooms Fanfare (Bleskensgraaf), Apollo (Nieuw-Lekkerland) en KNA (Nieuwpoort) waren het snel eens. "De insteek is om tweejaarlijks een dergelijk concert op te zetten. De organisatie zou dan onder de vier muziekverenigingen moeten rouleren."

Aan het benefietconcert in Streefkerk ging een jaar voorbereiding vooraf. "Maar het staat", zeggen Verbiezen en de Lange niet zonder trots. "Het is zelfs een tweedaagse geworden met een programma voor jong en oud."

De locatie is het grasveld bij De Bongerd in Streefkerk, waar plaats is voor maximaal 2500 bezoekers. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. De opbrengst voor het goede doel wordt mede gegenereerd dankzij allerlei acties en tal van sponsors. "Het streefbedrag is 100.000 euro", heeft het tweetal hoog ingezet. Laatste stand van zaken: er is al een kleine 80.000 euro binnen.

Programma
Vrijdag 16 september
19:00 uur, Bingo
21:30 uur, Request voor KiKa (DJ draait op verzoek)

Zaterdag 17 september
10:00 uur, Spring(kussen)festijn voor de jeugd
14:00 uur, Voorstelling 'Lach Iedere Dag'
19:00 uur, Benefietconcert Molenwaardse fanfarekorpsen voor KiKa.

Om 19:00 uur zal zanger/entertainer Tommy Netten het concert openen. De fanfarekorpsen nemen vanaf 19:30 uur plaats op het podium. Het programma is gevarieerd, van pop tot klassiek. In de pauze treden de leerlingen van obs De Boomgaard op met het KiKa-lied.

"Het wordt professioneel aangepakt", heeft Corine de Lange als actief muzikant van dichtbij meegemaakt.

Rond 23:00 uur zal Wim van Beuzekom, ambassadeur van FFK Molenwaard, de cheque aan een vertegenwoordiger van KiKa overhandigen. "Hopelijk komen er veel mensen", zijn Corine de Lange en Johan Verbiezen verwachtingsvol. "Wij merken in elk geval dat het steeds meer gaat leven. Ook op de concertavond gaat iedere euro die verdiend wordt naar KiKa."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK