• Isis Versluis in het rood-wit-blauw.
• Isis Versluis in het rood-wit-blauw. Foto: Privéfoto
met video

NK-goud voor Isis Versluis, zilver voor Christiaan van Rees

Sportt 622 keer gelezen

APPELSCHA/REGIO • RC Jan van Arckel is zaterdag uitstekend voor de dag gekomen op het NK-jeugdmountainbiken in Appelscha. Goud blonk er voor Isis Versluis (Meerkerk), Christiaan van Rees (Groot-Ammers) pakte zilver. Ook Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) en Elena Poppelaars (Sleeuwijk) stonden op het podium.
 


Isis Versluis had in categorie 2 (10-jarigen) een matige start en moest vol in achtervolging op Zoë Brakke uit Staphorst, de winnaar van de landelijke jeugdcompetitie. Na vier ronden kwam Isis bij haar concurrente. Het draaide uit op een bloedstollende sprint, die door de Meerkerkse gewonnen werd.
 

Na wat mindere weken toonde ook Christiaan van Rees weer zijn klasse. In categorie 7 dook hij als vierde het bos in. Jelte Jochems uit Putten bleek te sterk en werd de terechte nationaal kampioen, maar Christiaan schudde Sem Hardloper en Jidde Koehorst van zich af en pakte het zilver.
 

Virus
Titelkandidaat Daan Hartig uit Giessenburg kon in categorie 5 niet starten wegens een virus. Tim Verwolf (Langerak) en Feiko van der Dussen (Arkel) gingen eveneens niet van start. Dion Slomp (Hoornaar) viel in categorie 7 uit; hij bleek niet fit genoeg om verder te kunnen rijden.
 

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

• Zilver voor Christiaan van Rees.
• Isis Versluis pakt het goud na een bloedstollende sprint.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden