• Stefanie kreeg het maximale aantal punten.
• Stefanie kreeg het maximale aantal punten. Foto: Aangeleverd

Stefanie uit Ameide maakt beste rookworst

Algemeen 2.630 keer gelezen

MEERKERK • De achttienjarige Stefanie van Elteren uit Ameide, stagiair bij vleesboerderij Barten in Meerkerk, is deze maand kampioen geworden tijdens de landelijke wedstrijd rookworst maken van Arnhem Rookworststad.

Stefanie is leerling van de slagersvakschool. Ze ging met twee bekers naar huis. "Ik kreeg goud met ster, dat zijn de volle honderd punten", vertelt ze. "Daarna werd ik ook nog uitgeroepen als kampioen van de studenten."

Goede kruiden
Wat deed ze beter dan andere deelnemers? "Ik heb alleen natuurlijk producten gebruikt, goede kruiden, goed vlees. Alleen met kwaliteit kun je winnen. En ik heb bij Barten goede mensen om me heen, van hen heb ik het geleerd. Op school leer je geen worst maken. Je moet continu bij de rookkast blijven, het is net een baby die je moet bewaken."

Uitproberen
Stefanies vader en opa hadden een eigen slachterij. "Zij werken nu ook bij Barten. Ik ben de worstmakerij ingerold. Iets maken, dingen uitproberen, dat vind ik leuk en dat kan bij het worst maken."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden