• Dorpshuis De Spil in Bleskensgraaf.
• Dorpshuis De Spil in Bleskensgraaf. Foto: Bert Bons

Gemeentebestuur zet verbouwplannen voor De Spil door

Algemeen 928 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Het gemeentebestuur van Molenlanden wil graag de nieuwe huisvesting voor de binnen- en buitendienst realiseren op het bedrijventerrein de Melkweg in Bleskensgraaf.

Dat blijkt uit de concept notulen van het college van B&W van Molenlanden en komt overeen met de presentatie die begin september hierover gegeven werd door het gemeentebestuur. Dit betekent dat de Spil verbouwd gaat worden en dat er nieuwbouw gaat plaatsvinden voor in totaal een bedrag van ongeveer 10 miljoen euro, mits de gemeenteraad hiermee instemt.

Het gemeentebestuur vraagt om 200.000 euro extra ten opzichte van het bedrag dat eerder genoemd werd voor deze klus. In de notulen van het collegeoverleg wordt niet aangegeven waarvoor dit extra bedrag nodig is, maar het heeft waarschijnlijk te maken met het zoveel mogelijk verduurzamen van het gebouw en de zichtbaarheid van het gebouw die verbeterd moet worden. Deze zaken worden als aandachtspunten genoemd vanuit het college en zullen binnenkort besproken worden door de gemeenteraad.

Als het voorstel aangenomen wordt, zal de verbouwing van de Spil naar verwachting voor de jaarwisseling van 2020 gereed zijn.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden