Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De wagen van Pascal de Jong.
• De wagen van Pascal de Jong.

Drie genomineerden voor 'Mooiste Truck van Nederland'

  •   2729 keer gelezen

REGIO • Pascal de Jong uit Meerkerk, Ronald Boele uit Langerak en Marco Brandwijk uit Groot-Ammers zijn kanshebber op de eretitel 'Mooiste Truck van Nederland'.

Op het Truckstar Festival, dit jaar op 27 en 28 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2200 vrachtwagens.

De 24 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Alle auto's zijn werkauto's waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname aan deze verkiezing. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

De auto van vrachtwagenchauffeur Pascal de Jong uit Meerkerk neemt deel in de categorie huif/gesloten vervoer. De auto van vrachtwagenchauffeur Ronald Boele (mede-eigenaar van Stebo Transport uit Nieuwpoort) neemt deel in de categorie zeecontainertransport. De vrachtwagen van Marco Brandwijk uit Groot-Ammers rijdt voor Fa. W. van Wijk uit Groot-Ammers en doet mee in de categorie Speciale voertuigen. De wagens maken dus kans op de eerste plek in hun categorie en op de algehele overwinning.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }