• De opening van de Beleeftuin bij Maison Patrick.
• De opening van de Beleeftuin bij Maison Patrick.

Belevingstuin in Maison Patrick in Bleskensgraaf

Algemeen 1.233 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Bij Maison Patrick in Bleskensgraaf is op woensdag 29 mei een Belevingstuin geopend. Wethouder B. Visser verrichtte de opening middels het doorknippen van een lint, waarop de genodigden de Beleeftuin konden bezichtigen en genieten van de mooi aangelegde tuin.

Stichting Respijthuis Maison Patrick (www.maison-patrick.nl) te Bleskensgraaf biedt volwassenen, die in een thuissituatie mantelzorg ontvangen, een tijdelijke opvang zodat de mantelzorger een periode ontlast wordt en 'op adem kan komen'. Uiteindelijk met de doelstelling dat degene die mantelzorg nodig heeft, langer thuis kan blijven wonen.

Maison Patrick ligt aan een weg waar veel fietsers en wandelaars langskomen. Aan deze weg is een Belevingstuin gerealiseerd, waar de tijdelijke bewoners en de passanten met elkaar in contact kunnen komen. Er kan genoten worden van de tuin, van de bloemen, van de omgeving en elkaars gezelschap.

Op deze manier willen ze alle zintuigen prikkelen om de gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Het doel is ontmoeten, ontdekken en ontspannen.

De realisatie van deze tuin is mogelijk gemaakt door enkele lokale en regionale bedrijven en fondsen, maar ook veel individuele personen hebben vorig jaar een financiële bijdrage geleverd. Dit laatste door het sponsoren van twee vrijwilligers van Maison Patrick tijdens de Vierdaagse van Nijmegen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden