Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Bouwverkeer Doetse Vliet III toch via Doetseweg

Algemeen 952 keer gelezen

GIESSENBURG • Bouwverkeer voor de aanleg van de nieuwe wijk Doetse Vliet III in Giessenburg zal toch gebruik maken van de Doetseweg.

De gemeenteraad van Molenlanden had begin maart gevraagd om te onderzoeken of een alternatieve route via de Van Langeraadweg onderzocht zou kunnen worden. Daardoor zou het overige verkeer op de Doetseweg ontzien worden.

Het gemeentebestuur van Molenlanden laat echter weten dat dit alternatief niet mogelijk is, omdat er geen overeenstemming is met de landeigenaar. Het bouwverkeer zou dan namelijk voor een deel door de polder moeten gaan.

Volgens het gemeentebestuur zijn de verkeersveiligheid op de Doetseweg en het voorkomen van schade met de voorgestelde maatregelen goed te waarborgen. De normen van de huidige verkeersintensiteit worden met het extra (bouw)verkeer niet overschreden.

Een bouwkundige vooropname van alle panden van de Doetseweg behoort overigens tot de te nemen maatregelen, zodat eventuele schade goed afgehandeld kan worden.

De gemeente organiseert op woensdag 29 mei een informatiebijeenkomst over de bouw van Doetse Vliet III en het bouwverkeer. Deze avond vindt plaats in de Til.

In het bouwplan Doetse Vliet III komen maximaal 35 woningen ten oosten van de bestaande wijk. Het woningbouwprogramma bestaat uit een mix van vrijstaande woningen, half-vrijstaande woningen en aan elkaar gebouwde woningen. Een deel van de woningen zal in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) gerealiseerd worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden