Afbeelding

Wethouder opent kindcentrum Den Hoek in Hoogblokland

Algemeen 442 keer gelezen

HOOGBLOKLAND • Eind april is kindcentrum Den Hoek gestart in het Multifunctionele gebouw aan de Dorpsweg in Hoogblokland. Hierdoor is één centrale plek ontstaan waar kinderen uit Hoogblokland en omstreken worden opgevangen door Wasko Kinderopvang. Om dit te vieren werd op donderdag 9 mei het gebouw officieel geopend door wethouder Lizanne Lanser.

"We zijn heel blij dat we dit prachtige multifunctionele gebouw delen met belangrijke maatschappelijke spelers", aldus Rogier Vegter, directeur-bestuurder Wasko Kinderopvang. "Vanuit onze maatschappelijke rol werken we samen met openbare, christelijke en reformatorische scholen al dan niet in een IKC. Wasko is er voor alle kinderen tussen nul en dertien jaar en dus voor alle scholen en (sport)verenigingen. Binnen dit gebouw komt alles tezamen."

Door het combineren van drie soorten opvang -kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang- op één plek ontstaat er een natuurlijke doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Er is volop ruimte om te groeien. Wasko werkt nauw samen met de ouders of opvoeders, CBS de Wegwijzer, OBS den Beemd en andere organisaties zoals de Tilgroep. Bij zowel het kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en de BSO zijn nog enkele plaatsen vrij.

"Als organisatie groeien we. Hierdoor is er ook ruimte om nieuwe collega's aan te nemen in de gemeente Molenlanden. We hebben momenteel een aantal leuke vacatures, variërend van pedagogisch medewerker tot teamleider tot pedagogisch coach", aldus Jolanda Brus, manager P&O Wasko Kinderopvang.

"Doordat we onze medewerkers iedere dag uitdagen het beste uit henzelf te halen en elke dag het beste van henzelf aan kinderen te geven, hebben kinderen plezier en gaan ouders met een gerust hart naar hun werk. Door aandacht te geven aan het kind voor wie het is, wat het kan en hoe het in een groep samenspeelt en door met ouders de zorg van het kind te delen ontstaat er een mooi samenspel tussen pedagogisch medewerkers, ouders en kinderen. En niet te vergeten de leerkracht. De communicatielijnen met de scholen zijn korter nu dat we in één gebouw zitten."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden