Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Vragen over stand van zaken oude gemeentehuis in Streefkerk

  •   920 keer gelezen

STREEFKERK • In  Streefkerk groeit de ergernis over de situatie rondom het oude gemeentehuis in het dorp. Er zou een verbouwing komen tot een woonbestemming, maar er is volgens bewoners al zeven maanden niets gebeurd.

Ruud den Haak van DoeMee Molenlanden heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de stand van zaken. "Welke stappen zijn er gezet sinds het ondertekenen van de intentieverklaring in september vorig jaar", wil hij weten. Ook zou er een geluidsonderzoek plaatsvinden naar eventuele overlast van het ernaast gelegen dorpshuis De Vijf Lelies. Den Haak wil weten of dat onderzoek al heeft plaatsgevonden en wat de uitkomsten zijn.

"Wanneer kunnen de inwoners van Streefkerk het definitieve plan tegemoet zien?", besluit Den Haak.

Maandagavond 8 april was het zogenaamde 100Waard gesprek in Streefkerk. Den Haak: "Hier kwam uiteraard weer de enorme ergernis over de situatie van het oude gemeentehuis ter sprake. In september vorig jaar leek er sprake te zijn van een doorbraak met het tekenen van een intentieverklaring om tot een woonbestemming te komen. Inmiddels zijn we zeven maanden verder en is het tot op heden oorverdovend stil."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }