Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Huis Het Bosch in Lexmond verduurzaamt met 96 zonnepanelen

  •   369 keer gelezen

LEXMOND • Het maatschappelijk en commercieel centrum Huis Het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg in Lexmond laat in de komende weken 96 zonnepanelen plaatsen op haar dak.

Huis Het Bosch gaat hiermee op duurzame wijze de energierekening omlaag brengen. Met name de enkele jaren geleden aangebrachte airconditioninginstallatie vormde een dominante post in het kostenplaatje.

Tijdens de overleggen van de Dorpshuisraad (het bestuur van Huis Het Bosch) en de voormalige gemeente Zederik was de mogelijkheid tot aanbrengen van zonnepanelen op het dak van Huis het Bosch een agendapunt dat bij herhaling terugkwam.

In november 2018 stemde het gemeentebestuur van Zederik ermee in dat de door de Dorshuisraad gewenste zonnepanelen konden worden aangebracht. Aanvankelijk werd nog getwijfeld of het dak van Huis Het Bosch de extra belasting zou kunnen verdragen. Expertise van Bureau van Es te Sliedrecht, tevens architect  van het gebouw, wees uit dat dit geen probleem vormde.

Uit de door de Dorpshuisraad gehouden aanbesteding kwam de aanbieding van Installatiebedrijf Stravers B.V. te Meerkerk als de meest interessante naar voren. Dit betekent dat per medio april 96 stuks zonnepanelen op het dak van Huis Het Bosch worden geïnstalleerd. Naast een flinke besparing op de energiekosten en vermindering van subsidie vanuit de gemeente Vijfheerenlanden wordt hiermee ook een flinke stap gezet om Lexmond duurzamer te maken.  

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }