Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De overhandiging van de gekochte producten en de waardecheque.
• De overhandiging van de gekochte producten en de waardecheque.

Donatie voor Voedselbank dankzij Termeise Quiz en Coop

  •   661 keer gelezen

AMEIDE • De jaarlijkse Termeise Quiz heeft vorige week een mooie bijdrage opgeleverd voor de Voedselbank.

Dit keer deden er 71 teams mee aan de dorpsquiz, die op vrijdag 15 maart gehouden werd. Organisatie is in handen van Oranjevereniging Beatrix Ameide & Tienhoven.

De teams hoeven geen deelnamegeld te betalen, terwijl dit in andere dorpen wel het geval is. De Oranjevereniging kwam met het idee toch een kleine bijdrage te vragen, maar die om te zetten als onderdeel van de quiz. Een samenwerking met de voedselbank van Arkel kwam tot stand, en de Coop in Ameide werd benaderd om hierin mee te denken.

De opdracht werd als volgt: per team moesten twee personen voor 5 euro zoveel mogelijk verschillende artikelen kopen bij de Coop. Niet om deze zelf te gebruiken, maar om deze direct weer te doneren aan de Voedselbank. Na het afrekenen kregen de deelnemers een kassabon die zij aan hun quizformulier moesten bevestigen.

Ieder artikel leverde een extra punt voor de quiz, wat natuurlijk makkelijk verdiende punten waren. Vervolgens werden deze artikelen ontvangen door Loes en Teunie, vrijwilligers van de Voedselbank. Het hoogste aantal bleek 20 artikelen te zijn, wat natuurlijk erg knap gevonden is.

Donderdagochtend 28 maart zijn Anrie van Es (bestuurslid Oranjevereniging), Teunie Bouwmeester (vrijwilliger) en Arjan de Jong van de Coop in Ameide naar de Voedselbank geweest om de ingezamelde artikelen te overhandigen.

Daarbij heeft Coop De Jong Ameide besloten om per deelnemend team 2,50 euro extra te doneren. Dit werd een extra bedrag van 177,50 euro voor de Voedselbank, wat dankbaar in ontvangst genomen werd door Wil Verhaar.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }