Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Moederdag ontbijtactie voor moeders en twee goede doelen

  •   431 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/ALBLASSERDAM • In Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk en Alblasserdam wordt op zaterdag 11 mei de Moederdag Ontbijtactie weer gehouden.

Via leerlingen van enkele basisscholen, via bestelformulieren die huis-aan-huis worden verspreid en via de speciale bestelsite www.ontbijtactiemoederdag.nl kunnen bewoners van de eerdergenoemde dorpen een luxe ontbijt voor moeder én zichzelf bestellen en steunen hiermee tegelijk twee goede doelen.

Een hele organisatie
Het luxe ontbijt voor volwassenen (€7,95) en het ontbijt met verrassing voor kinderen (€3,95) kunnen tot en met 26 april worden besteld. Een grote groep vrijwilligers pakt in Onder de Wiek te Nieuw-Lekkerland dan circa 1200 pakketten in. Bovendien zorgen zij ervoor dat de ontbijtpakketten allemaal zaterdagochtend 11 mei voor 09:00 uur op thuisadressen worden afgeleverd. Een hele organisatie die met veel enthousiasme wordt opgepakt.

Twee goede doelen
Elke twee jaar worden twee nieuwe goede doelen bepaald waaraan de opbrengst van de Moederdag ontbijtactie wordt gedoneerd. Het zijn goede doelen waarvoor vanuit de verschillende dorpen diverse vrijwilligers actief zijn. Dit jaar zijn de goede doelen Stichting Christian Refugee Relief en Stichting Stéphanos. 

De Stichting Christian Refugee Relief heeft ten doel vluchtelingen een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven, dit-alles vanuit de Bijbelse opdracht tot naastenliefde. De stichting is actief in het vluchtelingenkampen op Lesbos en Samos.

Het doel van Stéphanos Malawi is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en (bijbel)onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.

Voor meer informatie over de Moederdag ontbijtactie: www.ontbijtactiemoederdag.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }