Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Peter de Waard, Dimphy van Amen namens Aukes Training&Advies en Herman Moerland.
• Peter de Waard, Dimphy van Amen namens Aukes Training&Advies en Herman Moerland. (Foto: Cees van der Wal)

AED bij Molen De Liefde in Streefkerk

  •   212 keer gelezen

STREEFKERK • Bij de historische Molen De Liefde op de Lekdijk in Streefkerk wordt een AED geplaatst. Dit apparaat is via Aukes Training en Advies uit Alblasserdam geschonken door een anonieme donateur aan Molenstichting SIMAV. Door de AED buiten de molen te hangen, kunnen hulpverleners er altijd snel bij. Onderhoud van de AED komt in handen van Aukes, die tevens de kast om het apparaat levert.

De Hartstichting vindt  dat er nog veel te weinig AED's in Nederland  hangen. Het spreekt daarom voor zich dat zowel SIMAV als EHBO blij zijn met deze gift. Vooral omdat Streefkerk nog onvoldoende AED's heeft om altijd snel hulp te kunnen bieden. Langs de druk bereden Lekdijk hangen er immers nog geen. De SIMAV molen De Liefde is daarbij een goed oriëntatiepunt dat ieder gemakkelijk weet te vinden.

Vrijdag 15 maart bracht directeur John Aukes de AED naar de molen. Deze werd dankbaar in ontvangst genomen door Peter de Waard, voorzitter SIMAV, en door Herman Moerland, bestuurslid EHBO.

De EHBO vereniging Streefkerk roept de inwoners van de regio op om bij haar een EHBO-cursus te volgen. Dat omvat onder andere het reanimeren van personen met een hartstilstand en het omgaan met een AED. Deze kennis en vaardigheden redt mensenlevens.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }