• Auteur Jan van Es overhandigt het eerste exemplaar.
• Auteur Jan van Es overhandigt het eerste exemplaar.

Nieuwe wandelgids over de Oude Hollandse Waterlinie

Algemeen 383 keer gelezen

REGIO • Auteurs Jan van Es en Bernt Feis hebben vrijdag hun nieuwe boek Vestingsteden van Goud gepresenteerd.

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort tijdens een feestelijke bijeenkomst in het oude Stadhuys in Montfoort.

Vestingsteden van Goud is een rijk geïllustreerde wandelgids met vijftien wandelroutes van in totaal 250 km lengte. Daarin staan de waterlinieommetjes door de vestingsteden centraal. Het gaat om de vestingsteden Woudrichem, Gorinchem, Vianen, Leerdam, Nieuwpoort, Schoonhoven, Montfoort, Oudewater, Woerden, Gouda, Weesp, Naarden en Muiden, alsmede alle inundatiegemeenten zoals Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop en De Ronde Venen.

Omdat 2019 het themajaar Gouden Eeuw is, worden in het boek ook allerlei gebouwen uit de Gouden Eeuw behandeld, zoals stadhuizen, kerken en woonhuizen maar ook een weeshuis en zelfs het zakkendragershuisje in Gouda. Deze verhalen geven een gevarieerd beeld van de Gouden Eeuw, waaraan veel vestingsteden hun bloei te danken hadden.

Vestingsteden van Goud kost € 14,95 en kan worden besteld via de website van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie (www.oudehollandsewaterlinie.nl) maar is binnenkort ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden