Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Geslaagde fietscursus van VluchtelingenWerk Ameide

  •   626 keer gelezen

AMEIDE • Vrijwilligers van stichting VluchtelingenWerk hebben in de afgelopen maanden een fietscursus voor vrouwen georganiseerd.

Tijdens tien vrijdagmiddagen kreeg een groep vrouwen theorieles in de voetbalkantine van vv Ameide en werd er geoefend met het fietsen. Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe wijkagent, Daniëlle van der Ploeg, vertellen over haar werk en fietste ze mee met de groep op haar politiefiets.

In de contacten met vluchtelingengezinnen kwam bij veel vrouwen de wens om te leren fietsen naar voren. Dit is iets wat ze niet standaard als kind leren, maar Nederland is natuurlijk fietsland bij uitstek. Fietsen is vaak sneller dan lopen en goedkoper dan het openbaar vervoer.

Reden genoeg voor vrijwilliger Wilco Keppel, arbeidscoach van VluchtelingenWerk, om samen met vrijwilligers uit Ameide het initiatief tot een fietscursus te nemen. De fietsen en diverse materialen konden worden geleend van stichting Noorderberg in Leerdam. Na diverse voorbereidingen kon de cursus in november 2018 van start gaan. Het weer hielp mee, er waren nog veel mooie dagen in november.

De motivatie bij de deelnemers was ook groot. Er werd ijverig meegedaan met de theorielessen waarbij verkeerregels, veiligheid, voorrangssituaties en de betekenis van verkeersborden voorbij kwamen. Behalve hard gewerkt, werd er (niet onbelangrijk) ook veel gelachen. Bij het praktijkgedeelte had de een de slag sneller te pakken dan de ander. De dames oefenden zelf ook tussen de lessen door.

Wijkagent Daniëlle van der Ploeg was bereid om een van de laatste lessen langs te komen en te vertellen over haar werk in Ameide en de omliggende dorpen. Haar verhaal kon op veel belangstelling rekenen. Zij demonstreerde haar politiefiets, vertelde over het belang van goede verlichting en een werkende bel op de fiets en reed als afsluiting een rondje mee door het dorp.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }