Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Sociaal teams Molenlanden in verbinding met netwerkpartners

  •   953 keer gelezen

MOLENLANDEN • De sociaal teams van gemeente Molenlanden kijken tevreden terug op de netwerk- en nieuwjaarsbijeenkomst die donderdag 17 januari gehouden werd.

Ruim honderd bezoekers kwamen naar deze bijeenkomst in het Dorpshuis in Ottoland. Niet alleen om elkaar aan het begin van het jaar te ontmoeten. Ook om nieuwe gezichten te verwelkomen en om afscheid te nemen van de voormalig coördinatoren van de sociaal teams, Klarieke Ambachtsheer en Janneke van Zanden.

Lizanne Lanser, de nieuwe wethouder sociaal domein, benutte deze bijeenkomst om zich voor te stellen. Zij benadrukte: "Het is van belang in verbinding te staan met elkaar én de mensen waar het om gaat. Korte lijnen en waar nodig elkaar weten te vinden zijn belangrijk. Door het gezamenlijk oppakken van ondersteuningsvragen kunnen we echt vanuit de behoefte van de mens denken en samen aan de slag." Lizanne onthulde ook het nieuwe logo van de sociale teams van Molenlanden.

Per 1 januari 2019 zijn in de gemeente Molenlanden drie sociaal teams actief. Machiel Krielaart is de nieuwe coördinator van deze sociaal teams. Hij introduceerde zichzelf met een ludieke speech waaruit de diversiteit en veelzijdigheid van de partners in het netwerk bleek. "We vormen met elkaar een krachtig en deskundig netwerk. Hierdoor kunnen we samen de inwoners van Molenlanden een zo goed mogelijke ondersteuning bieden."

Inwoners van Molenlanden met een vraag om ondersteuning kunnen terecht bij het sociaal loket. Sommige vragen kunnen dan meteen worden beantwoord. Soms volgt een afspraak met een medewerker van het sociaal team om een goed beeld van de vraag en mogelijke oplossingen te krijgen. Het sociaal team biedt hierbij ondersteuning. De inwoner houdt zelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen. In het sociaal team werken deskundigen met verschillende achtergronden. Een medewerker die past bij de vraag zal het vaste aanspreekpunt worden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }