Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: AV Veilig Verkeer

Kinderen leren veilig omgaan met landbouwverkeer

  •   719 keer gelezen

NIEUWLAND • Bij Aannemerij en Transport Baars, Zijlkade 20a in Nieuwland zijn leerlingen van drie basisscholen uit de regio maandagochtend aan de slag gegaan met een bijzondere verkeersles over grote landbouwvoertuigen.

In totaal 155 leerlingen uit groep 7 en 8 van CBS het Kompas in Lexmond en CBS de Rank in Meerkerk en de Scholen met de Bijbel in Hei- en Boeicop en het Fundament uit Nieuwland kregen voorlichting over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen. Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen konden de kinderen zien hoe 'groot en klein' landbouwverkeer goed samen kunnen gaan.

De gemeente Vijfheerenlanden heeft veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan.

De basisschoolleerlingen kregen theorie- en praktijkvoorlichting over opvallend landbouwverkeer van leerlingen van de agrarische mbo-opleiding van het Prinsentuin College. Onder begeleiding van een VOMOL-docent lieten de jonge chauffeurs van deze voertuigen de leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo'n groot voertuig wel en niet kan zien. Een VOMOL-docent sluit het geheel af met een evaluatieles.

Met deze aanpak worden twee groepen jonge verkeersdeelnemers bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }