Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Dex en Jill, allebei zes jaar, deelden stickers uit in de straten rondom hun school.
• Dex en Jill, allebei zes jaar, deelden stickers uit in de straten rondom hun school. (Foto: Anne Marie Hoekstra)

Kinderen Giessen-Oudekerk delen stickers uit voor verkeersveiligheid

  •   451 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • Kleuters van obs Giessen-Oudekerk hebben vrijdagochtend stickers uitgedeeld aan inwoners van het dorp. Het is de bedoeling dat alle inwoners de stickers op hun kliko's plakken.

Enthousiast stapten ze de kou in: Dex (6), Jill (6), Eva (7), Milou (7) en Fabienne (5) met juf Ilse Hagoort. Eva weet waarom ze in actie komen. "De mensen rijden te hard." Juf Ilse: "Vooral op de doorgaande weg door het dorp wordt hard gereden. Juist als de mensen uit hun werk komen, spelen kinderen buiten. Het is gevaarlijk."

Wethouders
De kinderen kregen versterking van de wethouders Johan Quik en Bram Visser. De Giessen-Oudekerkers die nog geen sticker ontvingen, krijgen er de komende dagen een. Leden van de Dorpsraad Oudkerks Belang maken de bezorgklus af. De dorpsraad voert de campagne samen met de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de gemeente Molenlanden, politie en Veilig Verkeer Nederland.

Brief dorpsraad
In een begeleidende brief legt de dorpsraad aan inwoners uit wat de bedoeling is: 'Door de stickers op uw kliko's te plakken, draagt u bij aan een verkeersveilige buurt. Met deze sticker op de kliko herinnert u weggebruikers namelijk aan de gewenste rijsnelheid in Giessen-Oudekerk. De sticker mag alleen op de kliko's geplakt worden, niet op andere objecten. Juist doordat de kliko's niet iedere dag te zien zijn, went het niet en valt het de weggebruikers goed op."

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }