• Na vrijwel elk weekend worden er lege drankflessen aangetroffen op het schoolplein.
• Na vrijwel elk weekend worden er lege drankflessen aangetroffen op het schoolplein. (Foto: De Schakel)

Gemeente bereid tot nieuwe actie tegen overlast schoolplein Nieuw-Lekkerland

  •   287 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De gemeente Molenwaard is bereid om opnieuw met basisschool De Schakel en de politie om de tafel te gaan om te kijken hoe de aanhoudende overlast op het schoolplein van de school een halt toegeroepen kan worden.

De school klaagt steen en been over de vernielingen en de overlast. "Tot nu toe geeft de gemeente een weinig krachtig signaal naar vernielers en relschoppers", meldt de school.

In het afgelopen voorjaar was het al geregeld raak en werd er zelfs voor een aanzienlijk bedrag aan vernielingen gepleegd. De overlast en rotzooi nemen de afgelopen weken weer toe, vooral in de weekenden.

De gemeente Molenwaard geeft aan dat er enige tijd geleden afstemming is geweest tussen de directeur van de school en de wijkagent over mogelijk te nemen maatregelen met betrekking tot de overlast.

De locatie wordt als zogenaamde aandachtslocatie meegenomen in de surveillance van de politie. Met de school is daarbij afgesproken dat constateringen door de school worden gemeld bij politie. Tot op heden zijn er niet of nauwelijks zaken daar gemeld.

Overtredingen zullen ook met name door omwonenden buiten schooltijden moeten worden gesignaleerd, meldt de gemeente. "Ook na eerdere verzoeken wordt er vanuit omwonenden niet of nauwelijks gemeld."

Deze meldingen zijn juist wel van belang, want op die manier kan er opgetreden worden op het moment dat de overlast plaatsvindt, en zal duidelijk worden of er een patroon in de tijdstippen is. "Omdat er niet 24/7 toezicht kan zijn, kan op die manier handhaving gerichter ingezet worden en zal de pakkans vergroot worden", aldus de gemeente Molenwaard.

Nu het probleem zich blijft voordoen, zullen met de school, politie en handhaving opnieuw afspraken gemaakt worden op welke manier de overlast verminderd kan worden, hoe informatie bij elkaar gebracht kan worden en zodoende handhaving mogelijk is. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }